La Càtedra Hestia en Atenció Integrada Social i Sanitària de UIC Barcelona es crea gràcies a la col·laboració entre la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i la Fundació Hestia. La càtedra neix amb l’objectiu de sensibilitzar la societat respecte a l’augment de persones amb un gran nombre de necessitats socials i sanitàries cròniques complexes. Es tracta d’una missió compartida amb la Fundació Hestia, la principal activitat de la qual consisteix a millorar la qualitat de vida de les persones amb alta vulnerabilitat social o incapacitades per causa de malalties cròniques complexes, dependència o malalties mentals.

Sota la direcció del Dr. Xavier Corbella, aquesta càtedra promou la formació i la recerca científica, tant qualitativa com a quantitativa, en relació amb les millors pràctiques per abordar els factors condicionants de vulnerabilitat social que suposen l’envelliment, la cronicitat, la multimorbilitat i la dependència. Pretén fomentar la innovació i promoció de sistemes i serveis organitzatius integrats que facilitin la millora en el model de prestació de l’atenció sanitària i social.

La Càtedra Hestia vol impulsar la docència i la recerca clínica en la resta d’àmbits que interactuen amb l’atenció sociosanitària com són l’atenció primària, l’atenció especialitzada i l’atenció a la salut mental, amb l’objectiu de promoure una mirada més transversal i integral entre els diferents agents implicats en l’atenció a la persona amb malalties cròniques complexes i altres necessitats socials.